zaterdag 28 februari 2009

Donderdag 26 februari – Naar Siem Reap




We hadden vandaag onze laatste lange bustocht, we moesten 314 kilometer afleggen. Toen we na ruim een uur nog geen 25 kilometer van Phnom Penh verwijderd waren begonnen we een erg late aankomst te vrezen. Als de wegen zo dicht bij de hoofdstad al zo slecht zijn, wat moet de verdere trip dan wel niet worden. Nu, gelukkig viel dat alleszins mee. Het werd geleidelijk aan minder druk op de weg en de kwaliteit van de weg nam ook toe. De armoede op het platteland was niet onverwacht, maar hier en daar toch wel schrijnend.
Er waren twee gebeurtenissen tijdens de tocht die het vermelden waard zijn. Dat was onze eerste stop hij de spinnenmarkt, hier verkoopt men inderdaad (grote) gefrituurde spinnen. Ik kreeg er een aangeboden om te proeven. Cora riep dat doe je niet hoor, maar een gegeven paard (of spin) kan je niet in de bek kijken nietwaar, dus dan toch maar erin. Poot voor poot..
Het tweede leuke moment kwam tijdens een toiletstop bij een dorp van steenhouwers. Hier vielen we midden in de voorbereidingen van een huwelijk dat morgen plaats zal vinden. Het hele dorp was bijeen om allerlei lekkere dingen te koken. We kregen van alles toegestopt om te proeven. Dat kon ik niet laten, maar volgens Cora was dat oliedom en enig gelijk heeft ze wel. Een avondje duimen dat de kleine beestjes niet binnengekomen zijn. We zijn ook uitgenodigd om morgen bij het huwelijkfeest te zijn, maar dat gaat er niet van komen.
Uiteindelijk waren we op een heel Christelijke tijd (4 uur) in Siem Reap, waar we opnieuw een uitstekend hotel hebben. De plaats zelf is nogal toeristisch, maar dat is niet vreemd wanneer je bedenkt dat het de toegangspoort is tot Angkor Wat. We zijn heel benieuwd naar morgen, dan gaan we dit hoogtepunt van oudheidkundige geschiedenis bezoeken.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten